Seznam buduje nové studio pro rozhlasovou stanici Expres FM

26. listopad 2019

Studia rádií Expres FM a Classic Praha budou hned vedle redakce Seznam Zprávy. Novou posilou Expresu se zároveň stává od jara 2020 Miloš Pokorný, poloviny dua Těžkej Pokondr.

Společnost Seznam, která relativně nedávno ovládla v plné míře vlastnickou strukturu stanic Expres FM a Classic Praha, buduje nové rozhlasové studio na pražském Andělu. „Studia obou rádií budou hned vedle redakce Seznam Zprávy, budeme tak zajišťovat posluchačům ty nejčerstvější zprávy nejen z metropole, ale i ze zahraničí či světa byznysu, kultury a sportu. Zkrátka jim poskytneme veškerý aktuální zpravodajský servis, a to každý den,“ uvedl ředitel zpravodajství a rádií Seznam.cz Jakub Unger.

Rádio Expres FM zároveň oznámilo na jaro 2020 novou posilu týmu, kterou je moderátor Miloš Pokorný, polovina dua Těžkej Pokondr. Pokorný působí coby moderátor od roku 1991. Právě v roce 2001 se podílel na vzniku Expresu, tehdy však ještě pod jeho původními majiteli. Z pozice programového ředitele ho také vedl. Pražský Expres vysílá v Praze analogově na frekvenci 90,3 MHz a od letošního listopadu také digitálně v multiplexu ČRa DAB+ na kanálu 10D.

České Radiokomunikace počítají s jeho zařazením také na nové vysílače přidělené ČTÚ. V Praze budou uvedeny do provozu na přelomu letošního a příštího roku, v Plzni a Brně pravděpoodbně na jaře 2020.

autor: lukpo
Spustit audio

Související