Multiplex s rozhlasovými stanicemi WDR posiluje o další vysílač

8. listopad 2019

Lepší digitální signál DAB+ mohou pozorovat obyvatelé Německa v oblastech Eslohe a Schmallenberg. Další vysílače jsou podle veřejnoprávního rozhlasu WDR pro příští rok.

Německý veřejnoprávní rozhlas WDR rozšiřuje svou digitální síť „Radio fuer NRW“ o nový vysílač Hochsauerland. Z této kóty je signál šířen výkonem 1 kW v mixované polarizaci, takže antény jsou položeny jak vertikálně, tak i horizontálně. Jde o jediný vysílač této sítě, který danou polarizaci využívá. Ve výrazně většině jsou na kótách antény směrovány vertikálně. Nový vysílač je v provozu od 2. října na kanálu 11D.

Lepší digitální signál DAB+ mohou pozorovat obyvatelé Německa v oblastech Eslohe a Schmallenberg. Další vysílače jsou podle veřejnoprávního rozhlasu WDR pro příští rok. Součástí sítě jsou nejen celoplošné analogové stanice, ale i digitální okruhy, jako je například KinderRadioKanal, Vera nebo WDR Event. Vzhledem k tomu, že spolková země prozatím čeká na spuštění komerční DAB+ sítě, k dispozici je i privátní Domradio.

autor: lukpo
Spustit audio

Související