Německý veřejnoprávní rozhlas WDR navýšil výkon u dvou DAB+ vysílačů

14. srpen 2019

Vysílač Hoher Warte, který se nachází v oblasti Engelskirchen, má místo dosavadního výkonu 500 Wattů sílu 1 kW, stejně jako stanoviště Siegen. Zde byl vyzářený výkon doposud 360 Wattů.

Veřejnoprávní rozhlas WDR, který působí v západní části Německa, navýšil výkon u svých dvou již fungujících vysílačů. V praxi to znamená, že se k signálu digitálního rádia DAB+ dostane výrazně více posluchačů. Vysílač Hoher Warte, který se nachází v oblasti Engelskirchen, má místo dosavadního výkonu 500 Wattů sílu 1 kW, stejně jako stanoviště Siegen. Zde byl vyzářený výkon doposud 360 Wattů. Novinky se týkají zejména regionu Severní Porýní-Vestfálsko.

Další změny ve své rozhlasové síti plánuje německý veřejnoprávní rozhlas WDR představit v následujících měsících. Jeho snahou je pochopitelně přinést vysílání svých okruhů ve špičkové zvukové kvalitě co největšímu okruhu posluchačů. V rámci multiplexu „Radio fuer NRW“ (Nordhein-Westfalen, pozn. red.) je většina stanic k dispozici s datovým tokem 96, případně 80 kbps a kódováním zvuku HE-AAC, verze 1. K dispozici jsou i doplňkové obrazové informace (slideshow) a programový průvodce EPG.

autor: lukpo
Spustit audio

Související