Münchner Kirchenradio v dalším bavorském DAB+ multiplexu, působnost rozšířilo o deset nových vysílačů

6. červen 2022

Německou katolickou rozhlasovou stanici Münchner Kirchenradio je možné naladit nejen jako stabilní součást bavorského DAB+ multiplexu Muenchen, ale od druhé poloviny května také jako nováčka v programovém balíku Oberbayern Süd. Počet DAB+ vysílačů, které tento program šíří se tak výrazně zvýšil.

Zatímco doposud byla stanice Münchner Kirchenradio k dispozici pouze ze šesti vysílačů, z nichž rovná polovina je navíc určena pro pokrytí v tunelech, nově se program stal také součástí DAB+ multiplexu na kanálu 7A. Multiplex Oberbayern Süd (dříve Voralpenland) přidává dostupnost s další desítky vysílačů. Münchner Kirchenradio je tak nově možné naladit například v regionech Bad Tölz, Salzburg (Untersberg) nebo kóty Wendelstein.

„Koncem března 2022 udělila mediální rada BLM stanici Münchner Kirchenradio licenci pro přenosovou oblast „Oberland – Jihovýchod/Horní Bavorsko“. Oblast přenosu se tak prostřednictvím digitálního rozhlasového standardu DAB+ rozšířila na celou arcidiecézi Mnichov a Freising. Od května 2022 lze MKR slyšet na kanálech 11C (Mnichovská metropolitní oblast) a 7A (Alpské předhůří),“ potvrzuje provozovatel rádia na svém webu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související