Mutlimediální systém Sonata 1 se začal prodávat v Česku, kombinuje všechny způsoby příjmu

4. prosinec 2018

Sonata 1 v sobě kombinuje hned několik přijímačů. Divák na ni může sledovat programy až do 4K rozlišení, posluchač pro změnu stanice z DAB+ i internetu.

Německá společnost TechniSat začala prodávat koncem listopadu svůj multimediální systém Sonata 1 také v České republice. Sonata 1 je kompletním řešením systému domácí zábavy. Produktová novinka německého výrobce v sobě kombinuje terestrický, kabelový i satelitní příjem, umožní sledování programů v rozlišení Ultra HD/4K, funguje též jako soundbar a samozřejmostí je schopnost příjmu digitálního rádia DAB+. Divák a posluchač tak má v jednom zařízení vše, co potřebuje, takže nutný je pouze samotný zobrazovač – televizor. 

Regionální manažer TechniSatu Lukáš Štěpánek na dotaz naší redakce uvedl, že Sonata 1 přijímá digitální rozhlas stejným způsobem jako set-top box Digipal DAB+, tedy veškeré informace se zobrazují na televizní obrazovce. Produktová novinka umožňuje snadné zapojení externí antény s konektorem 75 Ώ. V základu je podporován zvuk Dolby Surround, nicméně po připojení externích reproduktorů se lze dostat na standardní Dolby Digital 5.1. V Německu byla stanovena hodnota TechniSat Sonata 1 na tisíc euro, cena v korunách ji prakticky kopíruje.

autor: lukpo
Spustit audio

Související