TechniSat na veletrhu IFA 2018 nepřekvapil, ukázal ale nové DAB+ tranzistoráky

3. září 2018

Německá firma znovu lákala zejména na multimediální zařízení Sonata 1, které bylo k vidění již loni. Podporuje formát Ultra HD i digitální rádio DAB+.

Na technologickém veletrhu IFA v Berlíně vstupujícím dnes do své druhé poloviny, se prezentuje jako tradiční německý výrobce i společnost TechniSat, která se spolu s Českým rozhlasem podílí na Dnech s digitálním rádiem, jenž několikrát ročně pořádná operátor RTI cz. V oblasti domácí zábavy TechniSat nepřekvapil. Stejně jako v loňském roce bylo hlavním tahákem multimediální zařízení Sonata 1, které se má začít prodávat v září nebo říjnu.

Pro čtenáře portálu Digitální rádio je nicméně zajímavá zmínka o čtyřech zcela nových DAB+ přijímačích. Jedná se konkrétně o Digitradio 1S, Digitradio 2, Digitradio 2 S a Digitradio 3. Všechny přijímače mají klasických střih stolních rádií, případně pokojových modelů. Označení „S“ symbolizuje, že jde o stereofonní zařízení disponující dvěma reproduktory. Silnou stránkou přijímačů má být zejména velká výdrž baterie. Ani jedno rádio nedisponuje funkcí slideshow.

autor: lukpo
Spustit audio

Související