Muzyczne Radio rozšířilo dostupnost v polských DAB+ multiplexech

11. říjen 2022

Společnost BCAST začala ve svých rozhlasových multiplexech šířit také komerční stanici Muzyczne Radio. Kromě Gdaňsku a Katovic je nově k dispozici i z polské Vratislavi, která zajišťuje také omezené pokrytí území Čech. Vzhledem k nízké obsazenosti sítě je program k dispozici s vysokým datovým tokem 136 kbps.

Na vstup Muzyczneho Radia do polského DAB+ multiplexu BCAST upozornil portál RadioPolska. Zejména taneční stanice je velmi dobře známá i českým posluchačům. Dobré pokrytí našeho území mu zajišťuje kmitočet 106,7 FM. V případě, že má zájemce možnost instalovat alespoň malou venkovní vertikální anténu, analogově je možné toto rádio naladit i v Praze, a to včetně doprovodných dat RDS v dynamické podobě.

Programová nabídka multiplexu BCAST z Vratislavi obsahuje stanice MUZO.FM, Radio Bezpieczna Podróż, Radio Maryja a Radio RAM. Bohatou programovou nabídku DAB+ sítí z Polska mají zejména posluchači v Moravskoslezském kraji, kde přesah polských vysílačů tvoří naprosto běžnou součást televizního i rozhlasového éteru. Ve zbytku republiky podél tamních hranic rozšiřuje počet stanic multiplex Polského rozhlasu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související