Na Ostravsku už nejsou zachytitelné stanice Polsat Film HD a Polsat News HD, experiment skončil

12. červen 2020

Kanály Polsat Film HD a Polsat News HD jsou běžně součástí polských placených služeb. Na českém území je možné běžně zachytit celoplošné sítě s veřejnoprávními i komerčními programy. Atraktivní obsah nabízí zejména stanice TVP Sport HD.

Se závěrem května bylo v Polsku ukončeno pozemní vysílání experimentálního multiplexu, který nabízel mj. bezplatně přístup ke kanálům Polsat Film HD a Polsat News HD. Experimentální vysílání, které bylo spuštěno letos v únoru, probíhalo v tamních městech Poznaň, Gdaňsk, Katovice a Varšava. Díky vysílači Kozstowy bylo možné oba programy přijímat na kanálu 40 také v omezené části Moravskoslezského kraje – na Ostravsku. Polsat Film HD a Polsat News HD jsou běžně součástí polských placených služeb.

Ukázka z vysílání stanice Polsat Film

Signál digitální pozemní televize z Polska je možné přijímat také na omezeném území České republiky, jedná se ovšem většinou pouze o některou ze čtyř celoplošných sítí. Pro diváky na našem území znamená atraktivní nabídku zejména tamní multiplex 3, který po několikaměsíční přestávce způsobené pandemií koronaviru opět nabízí vysílání stanice TVP Sport HD s atraktivním obsahem. Určitou anomálií je v Polsku multiplex 8, který funguje stejně jako digitální rozhlas DAB+ ve III. pásmu. Všechny sítě fungují ve standardu DVB-T.

autor: lukpo
Spustit audio

Související