Diváci na Ostravsku mohou přijímat v pozemním vysílání nový filmový kanál

25. únor 2020

Stanice Polsat Film je nově k dispozici v rámci zkušebního vysílání polského multiplexu 4. Na severu Moravy je zachytitelná z vysílače Katowice – Kozstowy. V Česku tento program snese srovnání s Novou Cinema, případně Primou Max.

Diváci na omezeném území Moravskoslezského kraje, konkrétně na Ostravsku, mohou přijímat od pondělí 24. února tematický kanál Polsat Film. Redakci portálu Digitální rádio upozornil na tuto novinku tamní anténář Filip Heczko. Stanice Polsat Film je v rámci zkušebního vysílání dostupná nekódovaně jako součást placené nabídky multiplexu 4. V terestrické síti vysílá ve volném režimu také televize Polsat News.

Ukázka z vysílání stanice Polsat Film

Příjem na Ostravsku je možný z vysílače Katowice – Kozstowy na kanálu 40, který používá výkon 10 kW a horizontální polarizaci. Překážkou by nemělo být ani použité kódování H.265/HEVC, kterým jsou dnes vybaveny již všechny v Česku certifikované přijímače pro DVB-T2. Program je dostupný ještě v původním standardu DVB-T.

Stanice nabídla nebo ještě nabídne v poslední době svým divákům například filmy Orel Eddie, Spiderman 3, Ve jménu Krista, Vesnice (Joaquin Phoenix), Let (Danzel Washington), Postradatelní 3 nebo Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života. Mezi volně šířenými programy působícími v Česku by tak snesla srovnání s Novou Cinema nebo Primou Max.

autor: lukpo
Spustit audio

Související