Nabídka druhého celoplošného DAB+ multiplexu v Německu zacílí na milovníky „osmdesátek“, objeví se zde Radio 80s80s

18. listopad 2020

Rozhlasový multiplex Antenne DE rozšíří od 1. prosince stanice Radio 80s80s. Hity z období osmdesátých let si budou moci naladit i majitelé DAB+ přijímačů na území Čech, kteří se nacházejí v dosahu některého z příhraničních vysílačů. Nabídka multiplexu bude po změně obsahovat devět stanic.

Nabídku druhého německého celoplošného DAB+ multiplexu Antenne DE rozšíří od 1. prosince stanice Radio 80s80s. Provozovatel programu, společnost REGIOCAST, který se zaměřuje výhradně na hudební fanoušky let osmdesátých, uzavřel v pátek 13. listopadu distribuční smlouvu se společnosti Antenne Deutschland.

Radio 80s80s si tak zajišťuje programovou pozici v síti, která bude do konce letošního roku dostupná pro 83 % německé populace. Součástí DAB+ multiplexu jsou dále stanice Absolut Bella, Absolut HOT, Absolut Oldie Classics a Absolut TOP, Antenne Bayern, Rock Antenne, RTL Radio a Toggo Radio. Digitální síť je možné zachytit i na omezeném území Čech.

„Po úspěšném rozvoji stanice Radio BOB! a sunshine live (síť EUROCAST) v prvním celoplošném DAB+ multiplexu, je obohacení druhé národní sítě o Radio 80s80s zcela logickým a strategickým krokem. S celkem třemi programy REGIOCAST po celém Německu se budeme podílet na nevratném vývoji směrem k digitální distribuci a dále významně zvýšíme dosah našich posluchačů,“ uvedl Rainer Poelmann, mluvčí REGIOCAST.

autor: lukpo
Spustit audio

Související