Nabídka německého TechniSatu se rozšiřuje o DAB+ adaptér

25. leden 2019

Kromě poslechu digitálního rádia umožňuje adaptér také bezdrátovou komunikaci s mobilním telefonem, kterou lze využít například při telefonování.

Německá společnost TechniSat rozšiřuje svůj sortiment o DAB+ adaptér Digitradio Car 2. Firma tak vychází vstříc všem těm, kteří od ní očekávali možnost příjmu digitálního rádia skrze původní analogový rozhlasový přijímač v automobilu. Výrobců, kteří v poslední době rozšířili svůj sortiment o DAB+ adaptéry je celá řada. S produktovou novinkou počítá německý výrobce nejen pro tamní trh, ale také pro Českou republiku. Aktuálně se prodává v přepočtu za 3.600 korun. K dispozici je jak analogový výstup pro 3,5 mm jack, tak i USB rozhraní. 

V současné době jsou v DAB+ adaptéru Digitradio Car 2 podporovány jazyky němčina, angličtina, francouzština, italština, holandština, norština a dánština, čeština ani slovenština mezi nimi bohužel nejsou. Díky Bluetooth je možné realizovat poslech hudby z mobilního telefonu, případně telefonovat. Součástí servisu handsfree je i hlasový asistent ve vašem mobilním telefonu. Jednou z výhod je snadno čitelný LCD displej, který si mohou uživatelé nastavit podle svých preferencí (jas). Funkce slideshow pochopitelně podporována není.

autor: lukpo
Spustit audio

Související