Nabídne Vodafone TV podporu Netflixu? Streamingová služba v tichosti stránku s detaily v češtině smazala

16. červenec 2020

Původní odkaz je dohledatelný prostřednictvím služby Google Archive. Klienti bývalého UPC čekají na podporu populární streamingové služby od roku 2016, kdy její implementaci ohlásila americká firma Liberty Global. Ta byla vlastníkem kabelového předchůdce Vodafonu i na našem trhu.

Telekomunikační operátor Vodafone připravuje do budoucna na své nové internetové platformě podporu dalších služeb. Kromě YouTube a YouTube Kids se tak otvírá prostor například i pro FilmBox+, HBO OD a pochopitelně i Netflix. Poslední zmiňovaná služba dokonce už měla v rámci své technické podpory zřízenou stránku pro Vodafone TV v češtině. Přímý odkaz však už v tuto chvíli přesměrovává pouze na Často kladené otázky (FAQ) a původní webová adresa byla odstraněna. Existenci stránky lze stále dohledat například prostřednictvím služby Google Archive.

Za zmínku stojí fakt, že podpora pro Vodafone TV v češtině byla dostupná veřejně, zmizela však ve chvíli, kdy operátora s případnými detaily oslovila právě naše redakce. Vodafone se vyjádřil k podpoře Netflixu ve svých set-top boxech neurčitě. „O veškerých novinkách spojených se službou Vodafone TV budeme zákazníky včas informovat,“ sdělil portálu neurčitě tiskový mluvčí společnosti Ondřej Luštinec. Na podporu Netflixu čekají klienti bývalého UPC již řadu let. V roce 2016 uzavřel odpovídající dohodu tehdejší vlastník firmy, americký gigant Liberty Global. Na Horizon boxech se Netflix objevil například v Nizozemsku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související