Náboženská stanice pro mladé Němce vypustila DAB+ distribuci, přesouvá se do online světa

11. říjen 2024

Německá rozhlasová stanice ERF Jess ukončila se závěrem měsíce září své vysílání v DAB+ pro Berlín a Braniborsko. Posluchači budou moci stanici nadále poslouchat online na webu www.erfjess.de, kde stanice rozšiřuje své digitální působení. Tento krok je součástí širší strategie zaměřené na rozvoj digitálních služeb a efektivnější distribuci obsahu pro posluchače.

Čtěte také

ERF Jess se zaměřuje na mladší publikum a nabízí křesťansky orientovanou hudbu a obsah. Rozhodnutí o ukončení vysílání v DAB+ navazuje na podobné kroky v regionech Hesensko a Hamburk, kde bylo vysílání v DAB+ již dříve vypnuto. Pro posluchače to znamená zaměření se na internetový příjem, který reflektuje návyky mladé generace konzumovat obsah zejména online.

Podle provozovatele stanice je přechod na výhradně digitální platformy cestou, jak efektivněji oslovit posluchače a přizpůsobit se měnícím se trendům v oblasti mediálního příjmu. Stanice plánuje další investice do online obsahu a rozvoje svých služeb na internetu, včetně rozšíření podcastů a interaktivních funkcí, které mají zlepšit posluchačský zážitek. Beze změny distribuce zůstává v první celoplošné síti DR Deutschland program ERF Plus. Přesah má díky tomu i do Čech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související