Náboženské Rádio 7 chce vysílat v DAB+, v úvahu připadají multiplexy RTI cz a Teleko

19. listopad 2021

Společnost TWR live, která je provozovatelem náboženské stanice Rádio 7, požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o celoplošnou digitální licenci. Vyplývá to z online databáze regulátora. O vydání oprávnění bude kontrolní orgán rozhodovat na některém z příštích zasedání.

„TWR-CZ od doby svého založení v roce 1990 připravovalo křesťanské pořady a vysílalo je na různých stanicích, které byly ve vlastnictví jiných společností – TWR-I, ČRo Plzeň nebo Radio Proglas. Nevlastnilo žádnou svoji stanici. Rádio 7 vzniklo jako společný projekt česko-slovenského internetového a satelitního křesťanského vysílání,“ uvádí provozovatel na svých webových stránkách. Česká verze Rádia 7 je již k dispozici volně na satelitu Astra 3B.

Zájem o digitální rozhlasové vysílání DAB+ v Česku postupně roste. Technologie se dostala již do fáze, kdy se jednotlivé stanice o platformu nejen zajímají, ale fyzicky na ni i vstupují. Dlouhodobým podporovatelem DAB+ je vedle Českého rozhlasu náboženské Rádio Proglas, vstup sem plánuje například i taneční rádio Zoner Underground Network. Významným impulsem pro tuto platformu je start multiplexu COLOR DAB+. Rádio 7 CZ bude jednat o distribuci v sítích RTI cz a Teleko DAB.

autor: lukpo
Spustit audio

Související