Nedaleko českých a slovenských hranic začala vysílat nová polská rozhlasová síť

30. květen 2019

Součástí multiplexu jsou pouze dvě rozhlasové stanice - Radio Andrychów a Radio Profeto. Zejména druhý okruh řeší v této oblasti problematické pokrytí signálem VKV.

Rozhlasová stanice Radio Andrychów začala šířit v uplynulých týdnech kromě střední vlny a internetu svůj signál také prostřednictvím technologie DAB+. Nový multiplex je k naladění v regionu Andrychów, který se nachází nedaleko od českých a slovenských hranic. Díky vyzářenému výkonu 100 Wattů se ale jeví jeho zachycení na našem území spíše jako nereálné. Jak upozorňuje portál RadioPolska, nová rozhlasová síť funguje na kanálu 8D.

Kromě Radia Andrychów byla do rozhlasové sítě zařazena také stanice Radio Profeto, která v dané oblasti řeší velmi špatné pokrytí analogovým signálem VKV způsobené terénním profilem. Vzhledem k obsazení multiplexu byla hodnota obou stanic stanovena na hodnotu 192 kbps. Ke spuštění vlastní rozhlasové sítě došlo proto, že Radio Andrychów se již delší dobu pokoušelo o získání pozice v multiplexu Radia Bielsko, to se mu ale bohužel nepodařilo.

autor: lukpo
Spustit audio

Související