Nejoblíbenější digitální stanicí Bavorského rozhlasu je BR Schlager

21. srpen 2023

180 tisíc posluchačů denně ladí vysílání BR Schlager. Jde tak o nejúspěšnější, čistě digitální stanici Bavorského rozhlasu. Ukázaly to aktuální výsledky Mediální analýzy 2023 Audio, německé obdoby Radioprojektu. BR Heimat, která byla dlouhodobě digitální jedničkou Bavorského rozhlasu, následuje BR Schlager se 150 tisíci posluchači.

Čtěte také

„Rozhlasové programy Bayerischer Rundfunk poslouchá každý den více než šest milionů lidí po celé spolkové zemi (6,07 milionu posluchačů), v Bavorsku jich je 5,51 milionu. BR programy tvoří více než polovinu rádiového poslechu v Bavorsku (53,3% podíl na trhu). Konzumace rádia zůstává stabilní a na vysoké úrovni: 76,8 procenta obyvatel Bavorska poslouchá rádio každý pracovní den,“ uvedl Bavorský rozhlas k aktuálním výsledkům Mediální analýzy 2023 Audio.

Na poli DAB+ patří Bavorský rozhlas k dobře etablovaným značkám i na našem území, zejména pak v západních Čechách – v Plzeňském nebo Karlovarském kraji. Bavorské vysílače umožňují přeshraniční přesah sítě Bayern i do České republiky. Tento multiplex lze zachytit na kanálu 11D zejména z kót, jako jsou Hoher Bogen, Ochsenkopf a dalších. V případě zlepšených podmínek pro šíření signálu ve III. pásmu se programová nabídka dostává i více do vnitrozemí Čech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související