Nejposlouchanější rockovou stanicí v německém DAB+ je Radio BOB!

29. září 2023

Díky kombinaci FM, DAB+ a online distribuce je Radio BOB! dlouhodobě nejoblíbenější rockovou stanicí v německém rozhlasovém éteru. Potvrdily to nedávno publikované výsledky Mediální analýzy 2023 Audio II, tamní obdoby Radioprojektu. Stanice je již řadu let součástí celoplošné DAB+ sítě DR Deutschland.

Čtěte také

Stanice v tiskové zprávě k výsledkům poslechovosti uvedla, že její publikum už zdaleka nespoléhá pouze na FM distribuci, ale vyhledává také alternativní kanály, jako je DAB+ nebo online, který umožňuje šíření přes mobilní aplikace i klasický web. Nejpopulárnějším obdobím pro poslech Radia BOB! je šestá až osmnáctá hodina, ve které došlo k meziročnímu nárustu o více než 15% bodů. Stanice je šířena jako součást první celoplošné německé DAB+ sítě, zachytitelná je i v Česku.

„Radio BOB! je zdaleka nejpopulárnější rockovou rozhlasovou značkou v Německu a dokázala v tomto ohledu výrazně zvýšit svůj dosah, na což je celý náš tým neuvěřitelně hrdý. Dělá nám velkou radost, že neustále rozšiřujeme komunitu rockových ambasadorů po celém Německu. S naším hlavním programem, jedinečnou rozmanitostí rockových streamů a našimi původními podcasty se viditelně trefujeme do vkusu posluchačů,“ uvedl manažer celoplošného vysílání Jan-Henrik Schmelter.

autor: lukpo
Spustit audio

Související