Rock Rádio plánuje celoplošné DAB+ vysílání, chystá významné změny

18. září 2023

Rozhlasová skupina Media Bohemia podpoří rozvoj digitálního rádia DAB+ celoplošným vysíláním své tematické stanice Rock Rádio. Program se tak dostane i do oblastí, kde doposud jeho pozemní signál nebyl. Český telekomunikační úřad připravil tendr na dvě celoplošné sítě, o které se ucházejí České Radiokomunikace, zájem lze předpokládat i u Progress Digital.

Čtěte také

„Rock rádio brzy vstoupí do celoplošného DABu, tak již nemá odpojované vysílání žádný význam a jsme nuceni celý náš program přizpůsobit tomuto novému kanálu. Rušíme tak naše studio v jižních Čechách, odkud jsme odbavovali vysílání pro jižní, západní a severní Čechy a zavádíme celoplošně šířený program,“ uvedl Ondřej Cikán, programový ředitel Rock rádia. Celoplošné šíření lze předpokládat v multiplexu Českých Radiokomunikací, který již Media Bohemia využívá pro své stanice v Praze, na Plzeňsku a v Ostravě.

„Většina programu již z Prahy byla odbavovaná, proto se jedná pouze o odpolední vysílání, které nově bude pro všechny okruhy odbavovat z Prahy odpolední kapitán Jirka „Weigyzz“ Weingartner. Museli jsme se tak rozloučit s dlouholetou stálicí našeho éteru, populárním Marothou, kterému tímto moc děkujeme za dosavadní spolupráci a přejeme mu mnoho úspěchů vdalším rockovém působení,“ dodal Cikán. Na 3. listopadu chystá stanice oslavu 15. narozenin v plzeňském Depu. Na akci nebudou chybět jak tváře stanice, tak i rockové kapely.

autor: lukpo
Spustit audio

Související