Nejproblematičtější zemí je z pohledu pirátství podle zástupců Premier League Saudská Arábie

25. srpen 2020

Velkým problémem v regionu je zejména společnost BeoutQ, která bez jakéhokoliv postihu nabízí služby až pro několik milionů přijímačů. Paradoxní je, že téměř majoritním majitelem klubu Newcastle se měl stát nedávno právě saudskoarabský princ Mohammed bin Salman.

Zástupci nejvyšší anglické fotbalové soutěže Premier League vyhodnotili jako nejproblematičtější zemi z pohledu pirátství Saudskou Arábii. S odvoláním na dopis, který jimi byl adresován jako součást Výroční zprávy americké vládě, o tom informoval deník New York Times. Jako problematická se ukázala zejména společnost BeoutQ, která poskytuje anglický fotbal až pro tři miliony přijímačů, které jsou k dispozici pouze v daném regionu. Jde mimo jiné o oblíbené nabídky nelegálních IPTV.

Přesto, že se o aktivitách BeoutQ ví, firma není předmětem žádného trestního stíhání. Na problém upozornila zejména společnost BeIN Media, která je v regionu oficiálním držitelem vysílacích práv pro nejvyšší anglickou fotbalovou soutěž. Paradoxní je, že téměř majoritním majitelem klubu Newcastle se měl stát nedávno právě saudskoarabský princ Mohammed bin Salman, z čehož ale nakonec kvůli dlouhým jednáním sešlo.

Salman se svým konscorciem plánoval v klubu získat osmdesátiprocentní podíl v hodnotě přibližně 300 milionů liber, tedy v přepočtu téměř 8,7 miliardy korun.

autor: lukpo
Spustit audio

Související