Nekódované vysílání Full HD kanálů francouzské TF1 na satelitu Astra se chýlí ke konci

5. listopad 2022

Francouzská mediální skupina TF1 v tiskové zprávě na svém webu informovala, že dosáhla dohody s provozovatelem placené televize Canal+. Pro české a slovenské diváky, kteří si v uplynulých týdnech zvykly na nekódované vysílání pěti kanálů z rodiny TF1, to znamená, že jejich distribuce bude brzo ukončena. Bezplatný příjem na rozsáhlém území Evropy bude minulostí.

„Brzy se vrátíme zpět k normálu. Skupina TF1 a Canal+ tento pátek oznámily dohodu, která připravila cestu pro pondělní návrat stanic TF1, TMC, TFX, TF1 Series Films, LCI pro všechny diváky. Obě strany „vítají, že dosáhly dohody, která v dlouhodobém horizontu, od pondělí 7. listopadu 2022, obnovuje distribuci všech DTT (pozemních, pozn. red.) kanálů skupiny TF1, jakož i jejich catch-up služeb“ , uvedla mediální skupina TF1 v tiskové zprávě.

Vysílání francouzských programů bylo atraktivní nejen tím, že přinášelo řadu zahraničních filmů a seriálů, ale kromě dabingu bylo k dispozici i původní znění. Divák tedy měl šanci si zvolit, jaká jazyková stopa mu vyhovuje více. Satelity Astra z pozice 19,2 stupně východně zůstávají nadále zajímavé zejména pro diváky orientující se na Německo. Nekódovaně jsou zde k dispozici HD verze veřejnoprávních programů, v SD rozlišení pak i komerční stanice jako RTL, Sat.1 či Pro7.

autor: lukpo
Spustit audio

Související