Nekomerční rozhlasová stanice ColoRadio připravuje vstup do jednoho z nových saských DAB+ multiplexů

24. únor 2022

Nekomerční rozhlasová stanice ColoRadio, která doposud byla k dispozici pouze prostřednictvím dvou lokálních FM vysílačů a také na internetu, rozšíří svou působnost. Díky platformě DAB+ bude možné tento program v budoucnu zachytit v celém východním Sasku.

ColoRadio žijící zejména z finančních darů od svých posluchačů, plánuje významně rozšířit svou dostupnost a vstoupit do připravovaného multiplexu DAB+ Sachsen-Ost, který by měl v následujících měsících odstartovat na kanálu 7A. Pro vysílatele jde o významnou finanční investici a na svém webu posluchače vyzývá, aby mu pomohli vybrat částku 1100 euro, v přepočtu přibližně 27 tisíc korun, nutnou k dokončení administrativního procesu.

Stanici bylo doposud možné přijímat v Sasku ze dvou lokálních vysílačů, a to v Drážďanech na frekvenci 98,5 FM/výkon 50 Wattů a Freitalu na kmitočtu 99,3 FM/výkon 100 Wattů. Stanice je pochopitelně k dispozici také prostřednictvím webového streamu. Živý program je ke slyšení v pondělí až pátek mezi osmnáctou a třiadvacátou hodinou, v sobotu a neděli pak mezi dvanáctou hodinou a půlnocí. Přeshraniční přesah zajistí i část pokrytí území Čech.

autor: lukpo
Spustit audio

Související