Německá spolková země Durynsko plánuje spuštění privátního DAB+ multiplexu

20. září 2019

V současné době se čeká na oficiální doručení žádosti koordinovaných kanálů a lokalit pro nový multiplex ze strany Spolkové síťové agentury, tamní obdoby Českého telekomunikačního úřadu.

Mediální regulátor TLM pro německou spolkovou zemi Durynsko připravuje výběrové řízení na obsazení chystaného privátního DAB+ multiplexu. Informuje o tom portál Dehnmedia.de. Kanály 12B, případně 11A, pro tento multiplex jsou již zkoordinovány. Co se týká vysílačů, mělo by jít o stejné kóty, které již používá buďto celoplošný multiplex DR Deutschland, případně veřejnoprávní síť MDR Thueringen. Do budoucna je to pochopitelně dobrou zprávou v případném možném přesahu na území Čech.

V současné době se čeká na oficiální doručení žádosti koordinovaných kanálů a lokalit pro nový multiplex ze strany Spolkové síťové agentury, tamní obdoby Českého telekomunikačního úřadu. Pokud by ohledně koordinací nebylo jasno do konce října, bude nutné odložit další kroky až na příští rok. V Durynsku je také třeba vyřešit případné financování provozu privátních stanic na platformě DAB+, které je aktuálně nejasné. Veřejnoprávní MDR řeší toto fungování ze svého rozpočtu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související