Německá televize VOXup je v Čechách zachytitelná i na klasickou anténu, má to však háček

23. září 2022

Společnost Media Broadcast, dominantní poskytovatel vysílacích služeb v sousedním Německu, po půl roce rozšířila programovou nabídku komerčních stanic dostupných v DVB-T2. Kanál VOXup HD se stal nově součástí služby Freenet TV. Programy jsou z některých vysílačů dostupné i na omezeném území Čech, jejich signál je však kódován.

Na území Čech je možné zachytit stanici VOXup z některých saských vysílačů, které se nacházejí konkrétně v regionech Drážďany a Chemnitz, signál z Bavorska pak částečně zasahuje i Šumavu. Kanál VOXup je sesterským programem stanice VOX patřící pod mediální skupinu RTL Deutschland. Plnoformátovou televizi je možné v Česku sledovat zdarma na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně, avšak pouze ve standardní kvalitě obrazu.

Nejlepší příjem německých komerčních stanic prostřednictvím DVB-T2 si zajistí diváci v části Karlovarského a Ústeckého kraje. Náhled kompletní programové nabídky služby Freenet TV lze získat prostřednictvím několikaměsíčního promo vysílání, které umožní certifikované přijímače nebo oficiální CI modul. Německé veřejnoprávní stanice z rodiny ARD a ZDF lze naladit na větším území Čech, například v Plzeňském kraji, a jsou nekódované.

autor: lukpo
Spustit audio

Související