Stanice TVP Polonia je opět dostupná i v DVB-T2, v Česku přeshraničně z polských vysílačů

20. září 2022

Polská veřejnoprávní televize v pondělí 19. září v tiskové zprávě informovala, že vysílání jejího kanálu TVP Polonia, který je určen zejména publiku za tamními hranicemi, bude od úterý možné opět naladit i prostřednictvím pozemní distribuce, konkrétně v experimentálním DVB-T2 multiplexu. Stanici šíří ve svých nabídkách i řada českých operátorů.

TVP Polonia je v experimentálním DVB-T2 multiplexu polské veřejnoprávní televize k dispozici ve vysokém rozlišení, formátu Full HD. Stejně jako v České republice nebo sousedním Německu je použito kódování obrazu H.265/HEVC. Diváci, kteří tak mají na našem území možnost pozemního příjmu polských programů, nebudou mít s naladěním stanice žádný problém. Stanice představila zároveň svoje hlavní podzimní lákadla.

Návrat programu do pozemního vysílání v Polsku může být také symbolickým dárkem pro diváky k jejímu blížícímu se třicátému výročí, které připadá na březen příštího roku, tedy období za přibližně šest měsíců. TVP Polonia slibuje exkluzivní premiéry i magazín Polonia 24, který informuje o životě Poláků za hranicemi. Kromě nabídek řady českých operátorů je stanice k dispozici volně na satelitu Hotbird, a to opět ve vysokém rozlišení obrazu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související