Německá veřejnoprávní televize ARD představila novou úvodní obrazovku pod červeným tlačítkem HbbTV

17. březen 2021

Od pondělí 15. března získali diváci německé veřejnoprávní televize ARD ještě snadnější přístup k jejímu obsahu díky nové úvodní obrazovce. Ta obsahuje nejdůležitější prvky z mediální knihovny, aplikaci Sportschau nebo aplikaci Tagesschau. Upravené menu má i dětská stanice KiKA, která je společným projektem s veřejnoprávní ZDF.

Diváci německé veřejnoprávní televize ARD získají přístup ke všem vylepšením na platformě HbbTV po jediném stisknutí červeného tlačítka na svém dálkovém ovladači. Podmínkou pochopitelně je, aby televizor nebo set-top box by připojený k internetu a danou technologii podporoval. Německá ARD je v České republice k dispozici volně ze satelitu Astra, díky přeshraničnímu zásahu tamních DVB-T2 vysílačů a v nabídce ji mají i někteří kabeloví operátoři, kteří mají danou funkci u kanálu aktivní.

Startovací lišta televize ARD na platformě HbbTV

Na nové úvodní obrazovce, kterou ARD označuje jako startovní lištu, jsou zvýrazněné vysílané pořady a takzvané highlighty, tedy formáty, které by divákovi neměly uniknout. V rámci dětského kanálu KiKA došlo také k přidání přehrávače s dětskými pořady nebo zábavných videí „Die Sendung mit der Maus“. Kategorie „Now-and-Next-Anzeige“ přináší okamžitý přehled o aktuálním a následujícím pořadu, doplněná je pak o tlačítko ARD EPG. Další informace mohou získat zájemci na webu www.ard-digital.de/hbbtv.

autor: lukpo
Spustit audio

Související