Německé celoplošné digitální rádio pro řidiče má problémy

24. červenec 2023

Digitální rozhlasová stanice dpd Driver's Radio se ocitla v existenčních problémech. Začátkem června na ně upozornil například portál Satellifax. Program, který je součástí druhého celoplošného DAB+ multiplexu Antenne Deutschland, omezil moderovaný program a ve vysílání se objevuje pouze zpravodajství. Z webu stanice zmizel i partner projektu, kurýrní služba DPD.

Čtěte také

Omezení moderovaného programu a působení na sociálních sítích a s velkou pravděpodobností i rozchod se sponzorem projektu, kurýrní službou DPD. To jsou problémy, které aktuálně trápí digitální rozhlasovou stanici dpd Driver's Radio, kterou je možné přijímat přeshraničně zásahem některých německých vysílačů i na omezeném území Čech. dpd Driver's Radio je součástí druhého celoplošného DAB+ multiplexu společnosti Antenne Deutschland od ledna 2021.

Mluvčí stanice se sice pro portál Satellifax k aktuální situaci vyjádřil, odpovědi na případné problémy tohoto tematického projektu se však úplně vyhnul. „V rámci technických změn přešlo dpd Driver's Radio na nový přenosový systém. To mimo jiné povede k lepší kvalitě zvuku v budoucnu a výrazně se rozšířil podíl hudby v programu. Všichni posluchači jsou samozřejmě na cestách optimálně informováni hodinovými zprávami a aktuální předpovědí počasí.“

autor: lukpo
Spustit audio

Související