Německé děti navrhovaly ideální podobu DAB+ přijímače, vznikl kaktus, květináč i držák na toaletní papír

26. listopad 2020

Mediální regulátor pro německou spolkovou zemi Sasko-Anhaltsko vyhlásil soutěž na propagaci digitálního vysílání DAB+. Vítězné návrhy dětí získaly odměnu dvě stě euro a možnost navštívit některou ze zde působících rozhlasových stanic.

V soutěži KreativRadio-Aktion, kterou vypsal mediální regulátor německé spolkové země Sasko-Anhaltsko, měly děti navrhnout do 25. září ideální podobu digitálního přijímače DAB+. Zájemcům ve věku od 10 do 18 let bylo zasláno 110 souprav na jejich sestavení. Celkem bylo přijato 81 návrhů, a to buďto formou fotodokumentace nebo videa. Mediální regulátor hodnotí kreativitu dětí jako skvělé a neobvyklé rozhlasové výtvory. Možnost vytvořit vlastní verzi DAB+ přijímače dala v Německu svým zákazníků například také firma TechniSat.

O tom, že kreativita dětí nezná mezi, svědčí i výsledky soutěže. Z vítězných fotografií je patrné, že nejmladší posluchači si jako DAB+ přijímač představují kaktus, květináč, maják nebo dokonce držák na toaletní papír. Šestice vítězných nápadů byla zveřejněna na webu regulátora. Porota ocenila mimo jiné to, že se kreativní soutěže nezúčastnili pouze chlapci, ale přihlášených bylo i hodně dívek. Vítězkami jsou dokonce čtyři z nich. Těšit se mohou nejen na výhru 200 euro, ale i na exkurzi v některé ze zde působících rozhlasových stanic.

autor: lukpo
Spustit audio

Související