Němečtí posluchači dostali díky firmě TechniSat možnost vytvořit si vlastní barvu DAB+ přijímače

7. říjen 2020

Grafický návrh DAB+ přijímače bylo možné navrhnout prostřednictvím webové aplikace. Subjekty zainteresované na trhu v oblasti digitálního rádia přišli s dalším krokem, jak technologii zpopularizovat u běžných posluchačů.

S mottem „Design Dein Radio“, Navrhněte si vlastní rozhlasový přijímač, přišel na německém trhu tradiční výrobce elektroniky, společnost TechniSat. Ve spolupráci s organizací Digitalradio Deutschland dostali zájemci možnost prostřednictvím webové aplikace, která je k dispozici na adrese https://meinradio.dabplus.de/, vytvořit DAB+ rádio podle svých představ. Nejlepší návrhy budou realizovány a zákazníci TechniSatu v Německu si budou moci tyto přijímače pořídit v limitované edici.

Německé subjekty, které jsou na tamním trhu zainteresované v zavádění digitálního rádia DAB+, tak přichází s dalším nápadem, jak u běžných posluchačů tuto technologii propagovat. Organizace Digitalradio Deutschland v tiskové zprávě přímo uvedla, že jí jde o emoční propojení mezi vysílatelem, posluchačem a daným přijímačem, který je spojuje. V Německu v současné době fungují dva celoplošné multiplexy DAB+ a každá spolková země má také svou národní síť. K dispozici jsou i regionální a lokální nabídky.

autor: lukpo
Spustit audio

Související