Německý Kathrein začíná s prodejem digitálních přijímačů pro DAB+

13. březen 2020

Podle portálu Taltarif.de bude mít firma ve svém portfoliu celkem tři přijímače, které pro ni bude vyrábět společnost Sangean. Doposud byla Kathrein známá jako výrobce antén a satelitní techniky.

Německá společnost Kathrein, kterou je součástí skupiny známé telekomunikační firmy Ericsson, rozšiřuje své pole působnosti. Kathrein byla doposud známá zejména jako výrobce stejnojmenných značkových antén a satelitní techniky, nově si přidává do svého portfolia také DAB+ přijímače. Výrobu bude zajišťovat Sangean. Informaci přinesl portál Teltarif.de. Vstup na pole digitálního rádia je pochopitelně šance na otevření nových obchodních možností. 

Prvním novinkovým přijímačem je DAB+ 1 mini. Digitální rádio malých rozměrů umožňuje kromě stanic ve III. pásmu také příjem analogového rozhlasu v pásmu VKV včetně doplňkových dat RDS. Přijímač je vybaven OLED displejem, Bluetooth a baterii je možné dobíjet. Dalšími dvěma připravovanými modely jsou DAB+ 10 a DAB+ 100. U prvního bude k dispozici také poslech stanic přes internet a větší displej, vyšší model umožní také zobrazení slideshow.

autor: lukpo
Spustit audio

Související