Německý ostrov Sylt v Severním moři se dočkal vlastní digitální rozhlasové sítě

16. únor 2021

Spolková země Šlesvicko-Holštýnsko má v provozu tři rozhlasové sítě, nově i tu v Severním moři na ostrově Sylt. Aktuálně jsou zde k dispozici dvě stanice – Antenne Sylt a Nordseewelle. Aktuálně je z této lokality šířeno 24 programů ve třech sítích.

Ostrov Sylt, který je součástí německé spolkové země Šlesvicko-Holštýnsko, se dočkal na konci roku 2020 vlastní digitální rozhlasové sítě. Společnost Media Broadcast tu na kanálu 11D spustila DAB+, jehož součástí jsou v tuto chvíli pouhé dva programy – Antenne Sylt a Nordseewelle. Vysílač Westerland funguje na kanálu 11D s výkonem 1 kW, použita je tradičně vertikální polarizace. Aktuálně je možné přijímat z ostrova Sylt 24 programů – k dispozici jsou i sítě DR Deutschland a veřejnoprávní NDR.

Šlesvicko-Holštýnsko je další německou spolkovou zemí, kde se podařilo rozjet projekt místních – regionálních, případně lokálních multiplexů. Vedle ostrova Sylt je možné najít takové programové nabídky i v Kielu a Lübecku. Nejvíc programů je v tuto chvíli z místních multiplexů k dispozici v druhém ze zmíněných měst – šest, v obou lokalitách je však plánováno rozšiřování. Spouštění regionálních sítí má být dalším hnacím motorem k posilování pozice digitálního rádia v Šlesvicku-Holštýnsku.

autor: lukpo
Spustit audio

Související