Ráj surfařů a německé smetánky, ostrov Sylt, se signálem multiplexu NDR

18. červenec 2019

Vysílač Morsum šíří multiplex NDR SH (Šlesvicko-Holštýnsko) na kanálu 12B výkonem 4 kW ve vertikální polarizaci. Všechny stanice jsou šířeny se špičkovou zvukovou kvalitou a datovým tokem 96 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1.

Německý ostrov Sylt, který bývá označován za ráj surfařů, případně oblíbenou lokalitu tamní smetánky, se dočkal signálu veřejnoprávního multiplexu NDR. Nově si zde mohou majitelé digitálních rádií s technologií DAB+ naladit stanice NDR 1 Welle Nord, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info a N-JOY, stejně jako speciální okruhy NDR Plus, NDR Blue a NDR Info Spezial. Celkem signál nové rozhlasové sítě obhospodaří více než patnáct tisíc obyvatel.

Vysílač Morsum šíří multiplex NDR SH (Šlesvicko-Holštýnsko) na kanálu 12B výkonem 4 kW ve vertikální polarizaci. Všechny stanice jsou šířeny se špičkovou zvukovou kvalitou a datovým tokem 96 kbps při použitém kódování HE-AAC, verze 1. Součástí digitální sítě jsou pochopitelně i doplňkové informace, které technologie DAB+ přináší. Jde například o slideshow – obrázky na displejích barevných přijímačů s fotkami moderátorů, aktuálně hranými skladbami nebo logem stanice či předpověď počasí nebo aktuální zpravodajství z webu NDR.

autor: lukpo
Spustit audio

Související