Německý veřejnoprávní okruh NDR Plus od 1. listopadu jako NDR Schlager

27. říjen 2021

Od pondělí 1. listopadu si budou moci naladit posluchači německé veřejnoprávní stanice NDR Plus pod novým názvem NDR Schlager. Stanice tak podtrhne svou roli cílení na kultovní hity a tzv. německé šlágry. Nedávno prošel prakticky stejnou změnou i bavorský okruh BR Plus.

NDR Schlager bude nadále vysílat ze sídla veřejnoprávní NDR v severoněmeckém Hannoveru. Stanice vsadí na osvědčený formát, který získal velkou popularitu právě v prostředí digitálního rádia DAB+, tedy největší německé a mezinárodní hity všech dob. Nově motto stanice bude „NDR Schlager – Doma na severu“. Stanici je možné naladit prostřednictvím digitálního rádia DAB+, v Česku pak ze satelitu Astra 19.2 nebo online.

„S přejmenováním NDR Plus se NDR prosazuje i v žánru, který stále inspiruje mnoho posluchačů,“ uvedla k této změně zástupkyně ředitele NDR a ředitelka regionu Dolní Sasko Andrea Lütkeová a doplnila: „Označení Schlager se zřídka vyskytuje ve většině populárních rozhlasových pořadů. To změníme. S novým názvem NDR poskytuje šlágru jasný ofenzivní závazek.“ Nadále bude stanice sázet i na silnou identitu jednotlivých regionů severu země.

autor: lukpo
Spustit audio

Související