Rozhlasová stanice Schlager Radio začala nabízet na satelitu Astra vizuální prezentaci

9. duben 2021

Čím dál tím více stanic se v poslední době uchyluje na satelitu Astra k nabídce vizuálního rádia běžícího na technologii HbbTV. Poslední stanicí v této kategorii je německé Schlager Radio. Nutností je mít televizor nebo set-top box připojený k internetu.

Německá rozhlasová stanice Schlager Radio nabízí od dubna svým posluchačům vizuální prezentaci fungující na bázi technologie HbbTV, takzvané virtuální červené tlačítko. Jedná se konkrétně o grafickou obrazovku doplněnou o faktické informace.

Vizuálním rádiem nahrazují tyto programy v DVB distribuci de facto slideshow, službu doplňkových obrázků, která je k dispozici na platformě DAB+. Výhodou je v tomto případě mnohem větší zobrazovací plocha a tím pádem i více dostupných informací. Jedná se například o hraného interpreta.

„Naším cílem je nabídnout našim posluchačům přidanou vizuální hodnotu, aniž bychom byli televizním programem,“ uvedl při této příležitosti mluvčí stanice Schlager Radio Heiner Harke, a doplnil: „Tímto způsobem distribuujeme rádio s dalšími výhodami a doplňkovými službami. V nadcházejících týdnech budeme tuto službu dále rozšiřovat.“

Technologii HbbTV podporuje u svých stanic i Český rozhlas. Ten posluchačům nabízí jak možnost poslechu pořadů z archivu, tak u vybraných okruhů i doplňkové obrazové informace a archiv Symfonického orchestru Českého rozhlasu.

autor: lukpo
Spustit audio

Související