Německý veřejnoprávní rozhlas SWR s novým DAB+ vysílačem v centru Stuttgartu

16. červen 2020

Nový vysílač bude umístěn přímo na budově SWR Funkhaus a byl pro něho zkoordinován výkon 1 kW ve vertikální polarizaci. Programově nabídne mix stanic SWR učených pro severní části Bádenska-Württenberska.

Centrum Stuttgartu se dočká v následujících dnech nového digitálního rozhlasového vysílače DAB+ multiplexu SWR BW N. Umístěn bude přímo na budově SWR Funkhaus a o pokrytí touto sítí se postará zejména v centru města. Výkon vysílače na kanálu 9D byl stanoven na 1 kW ve vertikální polarizaci. Stuttgart byl doposud pokryt v případě tohoto multiplexu zejména vysílačem Degerloch s výkonem 10 kW. V provozu už je od listopadu 2014.

Co se týká programové nabídky, posluchači si budou moci naladit nejen klasické celoplošné stanice SWR1 až SWR3, ale také několik regionálních verzi programu SWR4 nebo v době svého vysílání i New Pop Festival. Součástí multiplexu jsou pochopitelně i doplňkové obrazové informace slideshow pro barevné displeje. Další výstavba vysílačů SWR se pro letošní rok soustředí výhradně na spolkovou zemi Porýní-Falc. Seznam vysílačů je zde.

autor: lukpo
Spustit audio

Související