Veřejnoprávní rozhlas SWR spustil nové DAB+ vysílače v Porýni-Falci i Bádensku-Württembersku

8. listopad 2019

Vysílač Idar-Oberstein Hillschied spustil veřejnoprávní vysílatel v říjnu, Brandenkopf přijde na řadu příští týden. Majitelé digitálních rádií mají k dispozici také doplňkové služby včetně dopravních informací a programového průvodce.

Německý veřejnoprávní rozhlas SWR, který operuje se svými programy ve spolkových zemích Porýní-Falc a Bádensko-Württembersku, rozšiřuje v říjnu a listopadu nadále svou síť digitálních vysílačů. Signálu se dočkaly nové lokality v obou spolkových zemích. Ve čtvrtek 10. října byl spuštěn nový vysílač Idar-Oberstein Hillschied. Díky němu bylo zlepšeno pokrytí v oblastech Birkenfeld, Idar-Oberstein a Nahetal - od hranic Sárska po Kirn.

Příští týden, v úterý 12. listopadu, začne v Bádensku-Württembersku fungovat nový vysílač Brandenkopf. Díky tomu dojde ke zlepšení pokrytí DAB+ v jihovýchodním okrese Ortenau (Kinzigtal, Harmersbachtal) a v severozápadním okrese Schwarzwald-Baar-Kreis (Gutachtal) a podél federálních dálnic B33 a B294 na kanálu 8D. Jedná se konkrétně o multiplex SWR BW S (jih). Součástí multiplexu jsou doplňkové informace – slideshow, EPG i doprava TPEG.

autor: lukpo
Spustit audio

Související