Německý veřejnoprávní rozhlas SWR spustil DAB+ vysílač Reifersberg

9. listopad 2021

Pro potřeby digitálního rozhlasového vysílání DAB+ v německé spolkové zemi Bádensko-Württembersko začala sloužit nová kóta Reifersberg. Stanoviště využívá veřejnoprávní rozhlas SWR pro svůj multiplex ve verzi Süd (Jih).

Nový DAB+ vysílač Reifesberg byl uveden do provozu v úterý 5. října. Kvalitnější signál digitálního rádia tak dostávají obyvatelé Bádenska-Württemberska v okresech Sigmaringen (Mengen, Bad Saulgau), Biberach (Riedlingen, Ertingen, Bad Buchau), Reutlingen (Pfronstetten, Hayingen, Zwiefalten) a v jižním okrese Alb-Donau (Obermarchtal, Munderkingen a Ehingen). Jedná se o verzi multiplexu SWR BW S.

Veřejnoprávní síť funguje z tohoto vysílače, stejně jako z ostatních lokalit, na kanálu 8D, a to výkonem 4,7 kW ve vertikální polarizaci. Provozovatel přidělil tomuto vysílači i unikátní kót, který nese v rámci jednofrekvenční sítě SFN kód TII 0811. Počet vysílačů multiplexu SWR BW S již překročil dvě desítky, aktuálně je jich třiadvacet. Ještě pro letošní rok by měla být spuštěna nová kóta Kostnice a zahušťovat se má i pokrytí programové nabídky SWR BW N.

autor: lukpo
Spustit audio

Související