Nemilé překvapení, bavorský multiplex Ingolstadt opustila dvě rádia

5. květen 2023

Pouze pět rozhlasových stanic obsahuje v současné době bavorská rozhlasová síť Ingolstadt fungující ze dvou tamních vysílačů na kanálu 6A. Dlouholetý spolupracovník a čtenář našeho portálu Pavel Bárta upozornil, že ke konci dubna bylo odpojeno z původní nabídky sedmi okruhů vysílání programů Mega 80s a MEGARADIOmix.

Mega 80s a MEGARADIOmix již není od 1. května v Ingostadt multiplexu na kanálu 6A. Stanicím vypršela licence a o novou nežádali,“ zjistil pro čtenáře Digitálního rádia Bárta. Rozhlasová síť má po přechodu z někdejšího kanálu 11A na nový kmitočtový blok velmi příznivé podmínky pro příjem na území Čech. Kanál 6A se pro šíření digitálního rádia u nás nevyužívá. Příjem multiplexu je možné s externí anténou i v části středních Čech.

Aktuální programovou nabídku regionální rozhlasové sítě tvoří stanice Radio In, Galaxy Ingolstadt, RT1, Hoamatwelle a Oldie Welle. Multiplex má v provozu dva vysílače – Gelbelsee a Pfaffenhofen an der Ilm/Wolfsberg, oba s výkonem 10 kW ve vertikální polarizaci. Díky bohaté programové nabídce si mohou posluchači v dosahu DAB+ z Německa najít velmi rychle náhradu, v případě stanice Mega 80s například okruh 80s80s.

autor: lukpo
Spustit audio

Související