Nepřišli jste o signál Rock Antenne? Oblíbená rozhlasová stanice změnila v DAB+ parametry

27. srpen 2021

Provozovatel rozhlasové stanice Rock Antenne v uplynulých dnech provedl technickou změnu tohoto programu v druhé německé celoplošné síti Antenne DE. Posluchači museli ve většině případů tento program přeladit.

Důležitou technickou změnu provedl v uplynulých dnech provozovatel rozhlasové stanice Rock Antenne, která si získala oblibu i u řadu majitelů DAB+ přijímačů v Čechách, jež se nacházejí nedaleko německých hranic. Program upravil v druhé celoplošné DAB+ síti takzvané Service ID. Přijímače posluchačů se zachovali různě. Některé dokázali naskenovat program nově, jiné si s novinkou poradili. Doporučuje se tedy nové naladění DAB+ rádia.

Antenne Bayern, která je provozovatelem Rock Antenne, v uplynulých letech na poli digitálního rádia významně expandovala. Bylo tedy třeba oddělit například bavorskou verzi v tamních regionálních multiplexech od celoplošné. V současné době je sice jejich program společný, podle portálu Satellifax by se to ale mělo v horizontu několika týdnů změnit. V bavorských regionálních sítích se stanice nově identifikuje jako Rock Antenne Bayern.

autor: lukpo
Spustit audio

Související