Netflix dočasně sníží o čtvrtinu datový provoz, on-line služby o to požádal evropský komisař

19. březen 2020

Americká služba reaguje na výzvu zástupců Evropské unie na snížení datového zatížení a uvolnění sítí, které jsou vytíženy z důvodu pandemie koronaviru.

Americká on-line videopůjčovna Netflix, kterou zastupoval přímo generální ředitel Reed Hastings, se po jednáních s evropským komisařem pro průmysl Thierrym Bretonem dohodla na dočasném snížení obrazové kvality svojí služby. Netflix tak reaguje na výzvu zástupců Evropské unie na snížení datového zatížení a uvolnění sítí, které jsou vytíženy z důvodu pandemie koronaviru. Snížení datové náročnosti by mělo v případě Netflixu klesnout asi o 25 %.

„Netflix se rozhodl začít snižovat datovou rychlost ve všech našich streamech, které jsou k dispozici v Evropě,“ uvedla ve čtvrtek v prohlášení společnost ze Silicon Valley, kterou citovala agentura Bloomberg. „Odhadujeme, že snížíme provoz Netflixu v evropských sítích asi o 25 %, ale zároveň nadále zajistíme kvalitní služby pro naše členy.“ Další platformy, jako je například HBO GO nebo Amazon Prime Video, budou s velkou pravděpodobností následovat.

autor: lukpo
Spustit audio

Související