Streamingová služba Rakuten TV zůstává ve stínu HBO GO a Netflixu, v Česku ale má co nabídnout

17. únor 2020

Rakuten TV nabízí jako běžnou součást svojí nabídky tituly v Ultra HD formátu s vysokým dynamickým rozsahem. Část videotéky je dostupná zdarma a je doplněná o inzerci.

V oblasti streamování videa jsou v České republice na čele především služby, jako je HBO GO, Netflix nebo YouTube. V tomto směru ale nesmíme opomenout ani Rakuten TV, která je ve stínu těchto platforem. Nová služba, která začala na našem trhu fungovat loni, nabízí jako standard u řady filmů 4K rozlišení i vysoký dynamický rozsah HDR. Z nových titulů například To Kapitola 2, Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw, Ad Astra, Panství Downton a další.

Část služby Rakuten TV je v televizorech s připojením k internetu dostupná zdarma. Jedná se mimo jiné o profily hráčů fotbalového velkoklubu FC Barcelona. Ty jsou k dispozici dokonce nejen v nejvyšší obrazové kvalitě, ale pochopitelně také s českými titulky. Jedná se o model AVOD – Advertising VOD, tedy obsah dostupný zdarma financovaný z reklamy. Lokalizace pro náš trh není úplně dokonalá. Některé filmy mají popisky v češtině jiné ne, stejně je to i u audia nebo titulků.

Společnost Rakuten plánuje ve své službě zpřístupnit další obsah na modelu AVOD, tentokrát hollywoodskou produkci i lokální tvorbu. Plán odhalil na loňském veletrhu MIPCOM generální ředitel Jacinto Roca. Nová služba by kombinovala kromě modelu AVOD i TVOD, tedy obsah známý z televizní obrazovky. „Pro Rakuten TV jde o jedinečnou příležitost, jak oslovit miliony evropských domácností prostřednictvím chytrých televizorů předních značek,“ konstatoval Roca.

autor: lukpo
Spustit audio

Související