Netflix označil Česko za svou klíčovou produkční lokalitu, otevřel regionální centrálu ve Varšavě

7. září 2022

Streamingová služba Netflix považuje Českou republiku za důležitý region, v němž působí. V tiskové zprávě z úterý 7. září označuje naší zemi doslova za „klíčovou produkční lokalitu pro tvorbu filmů a seriálů“. Nově otevřená centrála Netflixu ve Varšavě má přiblížit službu blíže ke svým předplatitelům a také ke svým uměleckým partnerům.

„Ve Varšavě jsme právě otevřeli centrálu pro náš tým v regionu Střední a Východní Evropa (CEE). Jsme rádi, že jsou jeho součástí ti nejlepší profesionálové v oboru. V následujících měsících se budeme soustředit jednak na nábor dalších kolegů z různých oblastí působnosti, jednak na posilování vlastní pozice v regionu i na spolupráci s lokálními trhy a filmovým průmyslem,” uvedla při této příležitosti Anna Naglerová, ředitelka oddělení lokální jazykové produkce v regionu CEE.

„Filmový průmysl ve střední a východní Evropě je známý svými tvůrčími tradicemi a místními talenty. V samotném Česku jsme v průběhu let investovali do licencování skvělého obsahu, jako jsou například populární divadelní trio a jejich filmový počin Tři tygři: Jackpot nebo oblíbená rodinná komedie Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Chystáme se podporovat českou filmografii a přinášet ji mezinárodnímu publiku i do budoucna,” doplnil Łukasz Kluskiewicz, ředitel středoevropské a východoevropské divize Lokální filmy.

autor: lukpo
Spustit audio

Související