Nová digitální stanice Sportradio Deutschland plánuje v Německu regionální vysílání

8. březen 2021

Chystaná sportovní stanice Sportradio, která obsadí volnou kapacitu v druhém německém celoplošném DAB+ multiplexu, nabídne i odpojovaná programová okna. V rozhovoru pro magazín InfoDigital to uvedl ředitel okruhu Erwin Linnenbach.

Sportradio plánuje nabídnout posluchačům například odpojované vysílání pro spolkovou zemi Severní Porýní-Vestfálsku, a to prostřednictvím digitální platformy DAB+. Provozovatel vyslyšel výzvu mediálního regulátora a přihlásil se do výběrového řízení na obsazení volné kapacity v připravovaném komerčním DAB+ multiplexu. Erwin Linnenbach to potvrdil v rozhovoru pro magazín InfoDigital. Nová síť by měla fungovat na kanálu 9D, její vysílače a další technické parametry budou zveřejněny později.

Provozovatel stanice Sportradio Deutschland chce maximálně využít možností, které mu přináší distribuce prostřednictvím technologie DAB+. Druhý celoplošný multiplex Antenne DE v tuto chvíli pokrývá signálem přibližně 67 milionů německé populace. Působení v dalších sítích mu pak může přinést posluchače navíc. Regionální mutace nabídnou například přenosy z tamních sportovních utkání a získají více na atraktivitě pro inzerenty. Nejdále v zavádění místních sítí je sousední Bavorsko.

autor: lukpo
Spustit audio

Související