Nová rozhlasová síť pro Lipsko se naplnila jedenácti stanicemi

22. květen 2023

Jedenáct programů je v současné době šířeno prostřednictvím rozhlasové sítě Region Leipzig, která byla spuštěna letos 3. dubna. Nově je součástí programové nabídky i program Peli One. Multiplex je možné zachytit přirozeným přesahem lipského vysílače i na omezeném území Čech, na venkovní anténu pro III. pásmo se ho podařilo odlovit i více než 200 km daleko, jihovýchodně od Prahy.

Peli One je jedenáctou rozhlasovou stanicí v multiplexu Region Leipzig, který je vedle sítí Region Dresden a Region Chemnitz novou místní saskou programovou nabídkou v provozu od letošního začátku dubna. Dále jsou v multiplexu k dispozici například stanice R.SA, Radio PSR, Hitradio RTL nebo Energy Sachsen. Peli One má vyhrazený datový tok 88 kbps, použito je stejně jako u ostatních stanic kódování HE-AAC, verze 1. Některé programy jsou k dispozici dokonce s 96 kbps.

Provozovatel programu k němu na svém webu uvádí: „Peli One je vaše nová stanice pro hip-hop, soul a spoustu R&B – od 90. let po současnost. Přinášíme zpět do vysílání nejlepší skladby z minulosti a každý týden pro vás objevujeme nové.“ Peli One nehraje jen hudbu pro takzvaného metropolitního posluchače, ale zaměřuje se na rozmanitost. Na webu https://pelioneradio.de/ je možné stanici poslouchat také online. Multiplex Region Leipzig je šířen z vysílače Lipsko – Messegrund 10 kW na kanálu 10A.

autor: lukpo
Spustit audio

Související