Nova se chystá na větší porci sportovních přenosů a otevře nové studio, o Nova Sport 5 zatím nehovoří

28. leden 2022

Mediální skupina Nova dnes odhalila novinářům podobu jarního programového schématu na hlavním kanálu i jejich tematických klonech. Z původní klasické tiskové konference se z důvodu protipandemických opatření a aktuální koronavirové situace stala pouze virtuální prezentace. Nova prozradila, že buduje nové televizní studio určené ryze pro sportovní přenosy, které otevře v polovině roku.

„V areálu barrandovských ateliérů v těchto dnech začíná stavba nového ryze sportovního televizního studia – prvního v historii Nova Sport. Toto studio výrazně zvýší kapacity pro mimořádné sportovní přenosy a nabídne divákům výrazné zpestření už tak skvělého obsahu,“ informovala mediální skupina v tiskových materiálech. O chystaném tematickém kanálu Nova Sport 5, který doplní dosavadní čtyři tematické stanice, zatím nehovoří.

Nova slibuje, že ve studiu budou použity ty nejmodernější technologie, které v současnosti existují, včetně digitálních stěn s vysokým rozlišením a dalších zobrazovacích prvků. Studiu budou dominovat jednoduché a čisté tvary – otevřený půdorys bude navíc dovolovat velkou variabilitu pro jednotlivé dekorace. Otevření tohoto prostoru oznamuje Nova několik měsíců poté, co divákům loni představila zcela nový prostor pro své publicistické pořady.

„Největší prostor určitě dostanou naše nejsilnější značky. Počítáme s předzápasovými studii k Lize mistrů, Bundeslize, La Lize, Serii A a Ligue 1. Už se těšíme na nové studio také k tradičním sobotním tahákům NHL. A rádi bychom nabídli divákům studia i k dalším zajímavým projektům, jako jsou třeba MotoGP nebo mistrovství světa v šipkách,“ uvedl při této příležitosti Dušan Mendel, vedoucí sportovní redakce mediální skupiny Nova.

autor: lukpo
Spustit audio

Související