Novou celoplošnou televizí bude Prima Show, vysílací rada jí udělila potřebné licence

15. září 2021

Novým celoplošným kanálem společnosti FTV Prima bude Prima Show. Rada pro rozhlasové a televizní vysílání ji na svém posledním zasedání, které se konalo tento týden, udělila potřebná oprávnění.

„Bližší informace ohledně nového kanálu Prima Show veřejnosti včas sdělíme,“ uvedla pro portál Digitální rádio, který provozuje Český rozhlas, mluvčí FTV Prima Gabriela Semová. Nová stanice bude vysílat celoplošně v multiplexu Českých Radiokomunikací, oprávnění má také pro distribuci prostřednictvím zvláštních přenosových systémů, tedy na internetu. Na základě stejných licencí vysílá i Prima Star, která je nejmladším projektem mediální skupiny.

FTV Prima svolala původně na dnešní den tiskovou konferenci, kde měla představit svůj nový „Prima projekt“. Televize však nakonec tento termín zrušila a zvolila nový, který připadá na úterý 5. října. Vzhledem k tomu, že mediální skupina však doplnila pozvánku universální grafikou, není jasné, zda se jedná právě o novou celoplošnou televizi Prima Show. Zdali budou spuštěny i časově posunuté verze Prima Max a Prima Krimi není jasné.

Doplněno 16. září, 13:23

Vysílací rada zaměření nového kanálu definovala v tiskové zprávě následovně: "Tematický zábavní program zaměřený na mimoevropskou tvorbu. Výčet převažujících žánrů: různé formáty žánru "reality", různé formáty zábavních pořadů."

autor: lukpo
Spustit audio

Související