Po Primě Star má přijít další neplacená televize, chystaný kanál žádá o licenci

25. srpen 2021

Společnost FTV Prima má připraveno několik dalších konceptů pro zvažované televizní kanály. V rozhovoru pro server MediaGuru to uvedl její generální ředitel Marek Singer. Prima má aktuálně podanou u vysílací rady žádost na nový program.

Provozovatel stanice pod hlavičkou Prima doručil minulý týden Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) žádost o vydání licence pro další chystanou stanici. V dnešním rozhovoru pro oborový portál MediaGuru generální ředitel Marek Singer potvrdil, že projekt je v přípravě, nechce však prozatím prozrazovat, o co půjde.

„Letos jsme spustili Prima Star, a teď opravdu nedokážu říct, že už je s novými kanály konec. Možná ještě letos překvapíme. Pár nápadů máme,“ odpověděl Singer na otázku šéfredaktorky Martiny Vojtěchovské. Nová stanice má kromě pozemního vysílání, objevila by se tedy v DVB-T2 multiplexu Českých Radiokomunikací, zažádáno i o internetovou licenci.

Primě příliš možností pro kanál, který by uvedla v neplaceném vysílání, nezbývá. Jedním z konceptů by mohla být například dětská stanice. Jediným neplaceným kanálem v této kategorie je veřejnoprávní stanice Déčko České televize. V minulosti sem patřila i stanice Tuty, která však na trhu neobstála a její provozovatel po čase vysílání ukončil.

autor: lukpo
Spustit audio

Související