Nový DAB+ vysílač zlepší pokrytí multiplexu NDR včetně ostrovů v Severním moři

7. červen 2019

Vysílač Husum je umístěn ve spolkové zemi Šlesvicko-Holštýnsko. Díky strategickému pokrytí se dostane kvalitní signál DAB+ i mimo pevninu. Všechny stanice jsou v multiplexu k dispozici s vysokým datovým tokem.

Severoněmecký veřejnoprávní rozhlas NDR opět investoval do výstavby nového DAB+ vysílače, který zlepší pokrytí signálem v několika lokalitách. Mělo by jít konkrétně o oblast Husum ohraničenou aglomeracemi Bredstedt a Langenhorn. Pokryt bude mimo jiné i ostrov Süderoog nacházející se nedaleko hranic s Dánskem, dále Hooge, Langeneß, Oland, Gröde, Habel, Hallig v regionu Hamburk a Nordstrandischmoor, který se opět nachází v samotném Severním moři.

Součástí multiplexu jsou stanice NDR 1 Welle Nord, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info a N-JOY. Kromě toho si mohou majitelé DAB+ přijímačů naladit také výhradně digitální okruhy NDR Plus, NDR Blue a NDR Info Spezial. Všechny programy jsou v digitální síti k dispozici se špičkovou zvukovou kvalitou 96 kbps při použití kódování HE-AAC, verze 1. K dispozici jsou pochopitelně i doplňkové služby, jako je například slideshow obsahující fotky moderátorů, náhled právě hraných skladeb apod.

autor: lukpo
Spustit audio

Související