Veřejnoprávní rozhlas NDR spustil dva nové DAB+ vysílače na severu Německa

13. březen 2019

V multiplexu severoněmeckého veřejnoprávního rozhlasu je možné naladit známé analogové okruhy i čistě digitální stanice. K dispozici jsou i doplňkové služby, například slideshow.

Severoněmecký veřejnoprávní rozhlas NDR uvedl v uplynulých týdnech do provozu dva nové vysílače pro digitální rádio DAB+. Jedná se o první expanzi technologie v letošním roce, další je naplánována v následujících měsících. Ke zlepšení signálu dochází konkrétně prostřednictvím vysílače Wustrow, který zajistí zásobování signálem pro oblasti Ribnitz-Damgarten, Ahrenshoop, Prerow, Zingst a Barth, a Greifswald, jenž se postará o pokrytí severní části stejnojmenného regionu.

Programová nabídka DAB+ zahrnuje vysílání stanic NDR dostupných prostřednictvím VKV pásma, jako jsou NDR 1 Radio MV, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info a N-JOY, a okruhy, které je možné poslouchat výhradně skrze digitální rozhlas - NDR Blue, NDR Plus a NDR Info Spezial. Majitelé DAB+ přijímačů získají programovou nabídku ve špičkové zvukové kvalitě a využívat mohou i doplňkové služby, jako je například slideshow – obrazové informace. Nutností je samozřejmě odpovídající přijímač s barevným displejem.

autor: lukpo
Spustit audio

Související