Veřejnoprávní DAB+ multiplex NDR ve třech nových oblastech

15. leden 2019

Majitelé rádií pro příjem digitálního rozhlasu si budou moci naladit nejen již známé okruhy NDR, ale i stanice, které k dispozici analogově nejsou.

Ke konci loňského roku byl zprovozněn signál pozemního digitálního rádia DAB+ od německého veřejnoprávního rozhlasu NDR ve třech nových oblastech. Jedná se konkrétně o Stralsund, dále Lüneburg a region ohraničený obcemi Süderbrarup, Rieseby, Kropp, Ostenfeld, Viöl a Jübeck. V daných krajích je možné nově nebo s výrazně lepším signálem naladit nejen všechny okruhy NDR z analogové distribuce, ale také digitální programy NDR Blue, NDR Plus a NDR Info Spezial. K dispozici jsou i obrazové informace (slideshow).

Podle informací portálu RadioWoche.de pokrývání problematických oblastí digitálním signálem ale rozhodně nekončí. Pro první polovinu roku je v plánu konkrétně uvést do provozu nové vysílače Darß/Zingst a Rügen ve spolkové zemi Meklenbursko-Přední Pomořansko, Husum a Sylt/Föhr/Amrum v Šlesvicku-Holštýnsku a Stade/Buxtehude v Dolním Sasku. Do provozu by měl být uveden také nový DAB+ vysílač pro Bremerhaven. Ve druhé polovině se pak připravuje spuštění stanovišť Müritz, Stormarn-Süd nebo Wesergebirge.

autor: lukpo
Spustit audio

Související