Spuštění privátního DAB+ multiplexu ve spolkové zemi Durynsko je na dosah

6. leden 2020

Výběrové řízení na obsazení volné datové kapacity v chystaném veřejnoprávním multiplexu vyhlásit regulátor koncem roku, výsledky má ohlásit v blízké době.

Německá spolková země Durynsko je opět o krok blíž ke spuštění celoplošné DAB+ sítě určené privátním vysílatelům. Tamní mediální regulátor TLM zveřejnil na svém webu na konci loňského roku veřejnou výzvu určenou právě provozovatelům rozhlasových programů. K dispozici bude celková kapacita 864 CU jednotek, každá stanice si může ukojit například 64. Mediální regulátor počítá s dvoufázovým rozšiřováním nového multiplexu.

Prvním regionem, kde by se majitelé DAB+ přijímačů měli dočkat rozšíření programové nabídky, je Erfurt/Weimar. Další vysílače budou spuštěny dle potřeb a diskuse s jednotlivými rozhlasovými okruhy. Určitou zvláštnost, kterou regulátor zmiňuje, že se do výběrového řízení mohou hlásit nejen provozovatelé soukromých rádií, ale i televizní subjekty, případně provozovatelé platforem. O výsledcích výběrového řízení bude TLM informovat.

autor: lukpo
Spustit audio

Související